Thomas Maas

Thomas Maas

drummer/toetsenist

Voor Thomas is muziek geen carrièrepad. Toch is zijn toewijding onomstreden: “Ik hoef niet echt iets met zijn muziek te bereiken, als ik mijn hart en ziel maar kan strelen met de kracht van muziek. Ik vind het heerlijk om mezelf op te sluiten in mijn thuisstudio en pas weer uit te komen als mijn hart ‘opgelucht’ is.”

Voor de meeste Young Pioneers is de geboorte van de muzikale carrière niet zo helder aan te wijzen, maar Thomas weet het nog precies: “Ik kreeg voor mijn vierde verjaardag het album Californication van Red Hot Chili Peppers. Het allereerste nummer dat ik bewust hoorde was Around The World. Ik was meteen verkocht.” Op de middelbare school ging de beer pas echt los: “Ze hadden daar een drumstel. Elke dag dat het kon, bleef ik na school – die rond 3 uur uit was – tot pakweg 6 erop spelen.” Thuis ging het oefenen bij gebrek aan instrumenten verder met luchtdrummen en zingen.

Je zou Thomas bijna gaan zien als een kleine kluizenaar. Zeker als je hoort dat zijn eerste podiumervaring de Young Pioneers geboorte op het hoofdpodium bij Mama’s Pride was. Toch houdt hij het liefst van samen spelen met anderen. “Het spontane van de jam, dat je niet weet wat er gaat gebeuren en dan toch het moment ervaart dat dingen samen komen, dat vind ik echt het allertofste.” Geen toeval kortom, dat hij bij de eerste lichting Young Pioneers zit.

Features:

drummen
toetsen
alleen spelen
samenspelen


Posted on 23 september 2014 in musici

Share the Story

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top