Martijn Riksen

Martijn Riksen

zanger/gitarist

Martijn Riksen is een klassiek geval. Afgestudeerd beeldend kunstenaar. Geen smartphone. Wel een bijbaantje. Als afwasser. Alles voor de kunst kortom. Het vergt moed om je zo over te geven. Maar hij is ook tongue in cheek. Een band Amish Winehouse noemen is daar een mooi voorbeeld van. Als geboren Arnhemmer ook de ‘Hollander’ van Young Pioneers.

Waar Riksen bij Amish Winehouse de kar trekt als liedjesschrijver en zanger/gitarist, vindt hij het heerlijk om bij Young Pioneers ‘een bijrol te kunnen vervullen.’ Al geeft hij toe dat hij wel heel goed weet wat hij tof vindt en ook zijn best doet om dat in te brengen tijdens de repetities.

De muziek heeft de laatste tijd een beetje de overhand gekregen. Toch ziet Riksen geen dilemma ontstaan tussen de twee: “Het is meer dat kunst voor mij een erg individuele beleving is. Muziek natuurlijk ook in bepaalde zin, maar voor mij komt het pas tot leven als ik met anderen speel. Optreden is niet te vergelijken met exposeren. En andersom ook niet.” Je hoort het al: iemand die alles wil. Net als wij bij Young Pioneers ;-)

zang: 80%
gitaar: 70%
verbeelden: 90%
afwassen: 30%

Features:

zang
gitaar
verbeelden
afwassen

Posted on 9 december 2014 in musici

Share the Story

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top