Eva Herzig

Eva Herzig

zangeres

De 25-jarige Eva Herzig uit Sittard is beter bekend Natugal Mystic. Het nummer Natural Mystic van Bob Marley, maar dan met een zachte G zeg maar. “Ik hoorde dat nummer en het bleef in mijn hoofd hangen. Ik begreep het eigenlijk niet helemaal, maar toch voelde het goed.” Op Nu Of Nooit 2014 trad ze voor het eerst op. 3VOOR12 schreef haar op voorhand af, maar anderen hoorden iets authentieks. Een talent, ergens daarbinnen. Dat Young Pioneers wist aan te boren ;-)

Eva is een gevoelsmens, soms een overgevoelig gevoelsmens, vindt ze zelf: “Het voelt een beetje als een vloek en een gave op hetzelfde moment.” Ze heeft al een behoorlijke emotionele achtbaan erop zitten. “Ik studeerde aan de Academie voor Beeldende Kunst toen het echt bergaf ging.” Die rit bergafwaarts eindigde in een depressie. “Maar gek genoeg heb ik in de jaren erna mezelf emotioneel en muzikaal ontdekt.” De muziek hielp haar ook om uit het dal te komen. “Door het schrijven en in muziek proberen te vangen van soms moeilijke gevoelens, mocht het er zijn.”

Je hoort het. Een hoop mystiek. Maar ook een nachtegaal-strot en een exotische slag op gitaar. Kortom 1 van de 9 Young Pioneers!

Features:

zang
songwriting
gitaar
metalafoon/balafoon


Posted on 25 november 2014 in musici

Share the Story

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top