Hans Mulders

Hans Mulders

drummer

Drummer Hans Mulders uit Puth is met zijn 24 jaar een relatief oude YP-er. Hij heeft dan ook al wat kilometers op zijn muzikale teller staan. Zo speelde hij van 2009 tot en met 2013 in Sungrazer, waarmee hij ook op het Pinkpop podium stond. Een toffe, maar ook heftige periode: “Ik heb veel geleerd met Sungrazer. Veel positieve, maar ook negatieve dingen.” Dat negatieve was voor de band in 2013 genoeg om ermee te stoppen. “Ik weet nu goed wat ik wil. En ik wil niet in een band waar de clichés van de rock’n’roll ten volste worden uitgeleefd.” Een eufemisme voor ‘geen gezuip tot je erbij neervalt’.

Dat Mulders dingen serieus wil aanpakken, blijkt ook uit andere zaken. Zo is hij nu behalve met Afrikaanse ritmes ook heel druk bezig met muziektheorie. “Ik wil graag naar de pop- en rockschool te Hasselt (PXL Music). Vorig jaar lukte dat niet omdat ik de theorie niet genoeg beheerste. Dus dat probeer ik nu te fixen.”

Mocht dat niet lukken, dan hoef je je nog steeds niet druk te maken over zijn toekomst overigens. Zijn papiertje cultureel maatschappelijk agoog en een diploma van een heuse clownsopleiding heeft hij al op zak!

Features:

drummen
loopen
muziektheorie
clownesk communiceren


Posted on 3 december 2014 in musici

Share the Story

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top