Daniël Dols

danieldols

dj/producer

Ook de 20-jarige Daniël Dols is geen onbekende in de Zuidelijke popscene. Hij vergaarde al bescheiden roem als Småland en met Aurix heeft hij zowaar een hit te pakken: bijna 80.000 plays op Spotify bewijzen zijn gelijk.

Het klinkt alsof Dols heel veel doet. Teveel zou je kunnen zeggen. Zelf ziet hij dat anders: “Iedereen doet meerdere dingen. Bij mij heeft het gewoon bijna altijd met muziek te maken. Ik ben er van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat mee bezig.” Toch is leven van de muziek geen doel voor op zich: “Muziek maak ik omdat ik er plezier aan heb. Als je ervan moet leven, zit je er ook aan vast. Dat wil ik niet.” Dols heeft geen backup-plan, geen escape, mocht het met zijn muzikale carriere onverhoopt toch misgaan: “Ik haat escapes. Ik heb niet eens mijn middelbare school afgemaakt. In het tweede jaar ben ik gestopt.”

Toch maakt Dols wel werk van zijn opties buiten het maken van muziek. Zo lanceerde hij een paar weken geleden nog songkit.nl, een digitale distributiedienst voor artiesten. Geboren uit frustratie: “Ik wilde mijn muziek op Spotify. De diensten die je daar nu bij helpen vond ik niet echt goed. Daarom ben ik er zelf maar een begonnen.”

Binnen Young Pioneers vindt Dols zijn rol nog een beetje lastig. Toch is hij blij dat hij erbij zit: “Ik hoop een beetje te léren om wel iets live te doen, om met anderen samen te werken en te leren van wat iedereen doet. Want er zijn heel veel toffe mensen die meedoen en alleen op je zolderkamer leer je ook een heleboel níet.”

Features:

producen
dj-en
keytar
ondernemen


Posted on 26 september 2014 in musici

Share the Story

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top